Op Vakantie in Limburg

Bekijk accommodaties in Limburg
Vakantie Limburg

Op Vakantie in Limburg

Vakantie in Limburg is lekker genieten van de rust en het goede leven.

Vakantie Limburg

Bent u op zoek naar een korte relaxte vakantie, wilt u genieten tijdens een vakantie in het mooie Limburg? Boek een vakantie via Vakantie-Limburg en u krijgt er geen genoeg van. Wij geven u de beste tips voor de beste vakanties tegen de beste prijs....

Op vakantie naar Limburg

Limburg is de ideale bestemming voor verschillende vormen van vakantie. Behalve grotten en thermen biedt Limburg ook prachtige dorpen en steden. Ook voor het geweldige aanbod aan natuur, cultuur en bezienswaardigheden boekt u een vakantie naar Limburg. Wellnessliefhebbers kunnen genieten van prachtige hotels en avonturiers kunnen zich volop vermaken met wandelen of fietsen in de prachtige heuvels. In Limburg is voor ieder wat wils te vinden, hieronder zullen we enkele hoogtepunten beschrijven.

Shoppen

In de toeristische plaatsen kan er goed geshopt worden. De winkelstraten zijn vol met kleine winkeltjes en hippe kledingwinkels. Na het winkelen kunt u genieten van een heerlijke Bourgondische maaltijd en genieten van de omgeving.

De mergelgrotten in de Maastrichtse St. Pietersberg

De mergelgrotten in de Maastrichtse St. Pietersberg zijn bekend om de 20.000 gangen onder de grond. De gangen zijn ontstaan door de winning van mergel voor de bouw van huizen. Er worden ook rondleidingen gehouden in Grotten Noord en Grotten Zonneberg. Tijdens de kerstperiode zijn er in de grotten ook kerstmarkten. Behoord u tot de avonturiers? Dan is een bezoek aan Maastricht een must.

Geografie

Nederlands Limburg wordt als een bijzondere provincie gezien, omdat het heuvels door de zeer aangename temperaturen. De provincie is circa 2200 km2 groot en rijk aan rivieren en meren. Met 1,3 miljoen inwoners wordt je als toerist graag verwelkomt om een onvergetelijke tijd te ervaren.

Landschap

In Limburg is een grote variatie in het landschap te vinden. Van de bekende heuvels tot aan prachtige groene landschappen en ongerepte natuur. U kijkt uw ogen uit tijdens een wandel- of fietstocht door het mooie Limburg.

Accommodaties

Vakantie-Limburg biedt u verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kunt u uit verschillende hotels, vakantiehuizen of appartementen kiezen. Ook een vakantiepark, camping of kasteel behoort tot de mogelijkheden.

Winkels

De meeste winkels zijn geopend van ongeveer 09.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur. De winkels in de grote steden zijn soms op zondag geopend.

Eten en drinken

Eten maakt een belangrijk deel uit van de Limburgse cultuur. De keuken is zeer gevarieerd en maakt gebruik van een groot scala aan vlees en groenten. De gerechten die we in de Limburgse restaurants in Nederland kunnen vinden is even divers als in alle provincies.

Even opletten bij uw vakantie Limburg

Veiligheid

Limburg is een veilige provincie waar minder vandalisme is dan in de rest van Nederland. Toch is het raadzaam om altijd op uw spullen te letten en zonodig op uw lichaam te dragen.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Limburg

Gerelateerde pagina's